antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo
Înființată în 2011 de către organizația umanitară CONCORDIA, activă la nivel internațional, Brutăria Concordia a început ca o activitate suplimentară, într-un mic atelier de panificație pentru copiii din centrul rezidențial din satul Aricești Rahtivani, județul Prahova. În scurt timp, a devenit o posibilitate clară pentru copii și tineri de a avea o ocupație pentru viitor. Pe lângă brutărie, Concordia are și alte proiecte de economie socială: MamaPan, Atelierul de Pânză al Viitor Plus și hostelul din București.

La Brutăria Concordia, tinerii sunt pregătiți să poată lucra în toate etapele de fabricație – de la modelarea aluatului, până la coacerea pâinii, urmărindu-se 2 obiective majore:

–          Social, de integrare socio-profesională  a tinerilor care provin din medii defavorizate. Beneficiarii proiectului urmează cursul de brutar și obțin diplome de calificare, sunt angajați pentru o perioadă temporară în întreprindere unde acumulează experiență, în baza căreia se pot apoi angaja convențional.

–          Generarea de profit care este utilizat pentru a sprijini instruirea altor tineri din medii defavorizate.

Brutăria Concordia are implementate sisteme de management al calității ISO 9001:2015 și de management al siguranței produsului alimentar FSSC 22000 (versiunea 4.1). Modelul de succes a fost recunoscut prin numeroase premii obținute: ERSTE Foundation Award for Social Integration (2011), NESsT Romania – Competența Întreprinderilor Sociale (2013), Metro – Starurile Comuntății (2014), Gala Fundației Comunitare Prahova – Business Social (2016). 

Beneficiarii programului primesc:

–          Instruire în etapele de fabricație a pâinii – de la modelarea aluatului, până la coacere,

–          Diplome de certificare,

–          Acumulare de experiență profesională.

Profilul Beneficiarilor:

–          Tineri care provin din medii defavorizate.

Contact:

Șoseaua Centura de Vest 1 A, 100292, Ploiești, județul Prahova

Telefon: 0744 663 394 | Email: contact@atelierefarafrontiere.ro

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .