Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085
Înființată în 2008, asociația Ateliere Fără Frontiere (link site) urmărește inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate. Organizație românească non-profit, Ateliere Fără Frontiere este parte din SOS Group-International Action, o rețea globală care lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.
Ateliere Fără Frontiere promovează și aplică politicile economiei sociale. Asociația este promotorul și pionierul inserției pe piața muncii a persoanelor vulnerabile, ce deține o metodologie inspirată din modelele europene și conformă cu realitățile din România.
Ateliere Fără Frontiere a creat 4 ateliere de economie socială, solidară și circulară: întreprinderi sociale de inserție prin activitate economică:
Ateliere Fără Frontiere deține o metodologie a serviciului socio-profesional de inserție pe piața muncii a persoanelor vulnerabile pe care o urmărește sub coordonarea unei echipe de specialiști – asistenți sociali, psihoterapeuți, șefi echipă-pedagogică. Parcursul standard de acompaniere socio-profesională AFF pentru inserție durează 24 de luni, timp în care beneficiarii sunt angajați cu contract de muncă într-unul din cele patru ateliere AFF prezentate mai jos și li se acordă un serviciu individualizat care vizează formarea abilităților de muncă, stabilitatea personală și socială, finalizat cu identificarea unui loc de muncă stabil pe piața convențională a muncii. Prin intermediul celor 4 ateliere, persoanele vulnerabile sunt puse în situație de muncă – contract de muncă și salariu – prin care se pot reabilita și învăța deprinderi de muncă. Acest acces la drepturi, facilitează ulterior și inserția pe piața convențională a muncii sau în forme protejate. DÎn perioada 2008-2022 Ateliere Fără Frontiere a oferit servicii și locuri de muncă unui număr de 464 de persoane aflate în situații vulnerabile (beneficiari ai programului de inserție), rata generală de inserție fiind de 77%.
Beneficiarii programului primesc:
Profilul Beneficiarilor:
Persoane vulnerabile, care cumulează multiple dificultăți la angajare:
Începând cu 2020, Ateliere Fără Frontiere este membru în cadrul structurilor parteneriale aferente Programelor Operaționale 2021-2027 în trei grupuri de lucru: PO Capital Uman (redenumit PO Educație și Ocupare), PO Combaterea Sărăciei (redenumit PO Incluziune și Demnitate Socială) și PO pentru Tranziție Echitabilă (redenumit PO Tranziție Justă). Din aprilie 2020, asociația face de asemenea parte din Comitetul Consultativ pentru Societatea Civilă, care a fost înfiinţat prin Decizie a Prim-Ministrului României, pentru a contribui la elaborarea și implementarea programelor operaționale aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.
Contact:
Șoseaua Oltenției 105 (în incinta INTEC), sector 4, București, cod 041403
Telefon: 0744 66 33 94 | Email: contact@atelierefarafrontiere.ro
Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085
Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .