antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

În cadrul „Climate Change Summit. Solutions for the Future”, desfășurat în perioada 19-20 octombrie 2023, la București, Primarul General al Bucureștiului, Nicușor Dan, și președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, au devenit semnatari ai Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate și Viitor, prin crearea Centurii Verzi București-Ilfov, parte a Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, co-fondată de alpinistul de înaltă altitudine Alex Găvan și Florin Stoican, directorul geoparcului „Oltenia de sub munte”.

„Îmi doresc ca acest lucru să se realizeze. El depinde destul de puţin de noi, ca administraţie, dar în măsura în care putem să contribuim, evident că o s-o facem. Avem împreună cu Consiliul Judeţean Ilfov un ADI comun şi cred că acesta este instrumentul prin care putem să contribuim cel mai bine. Suntem aici, ne dorim, şi, în măsura în care putem să ajutăm, o s-o facem”, a spus Nicuşor Dan, citat de administratie.ro.

Alpinistul Alex Găvan, cofondator al Platformei Civice „Centura Verde”, a declarat că proiectul de lege pentru protejarea pădurilor din Ilfov este susţinut de peste 150 de organizaţii relevante şi persoane publice. Potrivit acestuia, proiectul Centurii Verzi este inclusiv unul de sănătate publică. Astfel, deşi administrativ Centura Verde aparţine de Ilfov, principalii beneficiari, din punct de vedere numeric, sunt locuitorii Bucureştiului. El a menţionat că, dacă proiectul nu va fi dezvoltat acum, acesta se va impune, oricum, în viitor, „la un cost economic, de mediu şi etic absolut înmiit”.

Cea de-a doua ediţie a Climate Change Summit a reunit peste 1700 de reprezentanţi ai instituţiilor publice, experţi din mediul academic, think-tank-uri, ONG-uri, mediul de afaceri şi structuri internaţionale şi supranaţionale care au abordat subiecte de actualitate în lupta împotriva schimbărilor climatice. Conform stirileprotv.ro, transmisiunea live a evenimentului fost urmărită de peste 827.000 de spectatori din întreaga lume, pe contul de Twitter al platformei partenere We Don’t Have Time.

 

Imagine preluată de pe: https://climatechange-summit.org/ccs-2023/

Categories Stiri ONG-uri

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .