antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a publicat un anunț privind înscrierea la programul de formare derulat de Minister, dedicat persoanelor care activează în domeniul asistenței sociale în regiunile: Sud Muntenia, Sud-Est, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest. Proiectul este intitulat „Dezvoltarea Sistemului de Asistență Socială pentru Combaterea Sărăciei și a Excluziunii Sociale”, cod MySMIS 126924, și este cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman.

Un obiectiv important al proiectului este îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale ale persoanelor care activează în cadrul asistenței sociale. Astfel, în perioada octombrie-noiembrie 2023, vor fi organizate în format fizic dar și în mediul online, mai multe sesiuni de formare gratuite destinate specialiștilor care activează în domeniul asistenței sociale, în regiunile anterior menționate. Sesiunile au o durată de 5 zile (38 ore), cu o tematică care abordează: comunicarea și intervenția în lucrul cu categoriile vulnerabile, comunicarea interactivă și interpersonală, metodologii și proceduri de lucru specifice domeniului social, organizarea lucrului în echipe integrate și planificarea activităților.

Grupul țintă îl reprezintă personalul specializat din cadrul instituțiilor cu responsabilități în domeniul asistenței sociale și furnizorilor privați de servicii sociale în condițiile legii, care furnizează servicii directe beneficiarilor și sunt menționați în standardele minime de calitate.

Persoanele interesate de programul de formare se pot înscrie accesând link-ul: https://eurobestteam.ro/curs-asistent-social/.

În perioada octombrie-noiembrie 2023, vor fi organizate în format fizic dar și în mediul online, sesiuni de formare gratuite destinate specialiștilor care activează în domeniul asistenței sociale, în regiunile:

  1. Sud Muntenia (județele: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman),
  2. Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea),
  3. Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu),
  4. Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare),
  5. Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș),
  6. Sud-Vest ( (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea)

 

 

Categories Alte știri

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .