antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

În prezența a peste 80 de persoane, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi din proiectul „Noul București, o capitală a tuturor”, Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București  au decernat aseară, 19 septembrie 2023, Premiile pentru PARTENERIATELE ONG-APL pentru un București Social și Solidar.

Au fost premiate cele mai bune parteneriate încheiate între administrația publică locală (APL) și organizațiile neguvernamentale (ONG) și inițiative derulate în perioada 2021-2023, care contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea locală durabilă, la incluziunea socială în Capitală.

Prin Gala Parteneriatelor am redefinit conceptul de recunoaștere premiind în tandem atât ONG-urile, cât și pe partenerii lor din administrația publică locală, cu care și-au unit forțele pentru a transforma ideile în acțiuni tangibile, cu un impact semnificativ asupra vieții bucureștenilor. Prin întreg proiectul „Noul București, o capitală a tuturor” am creat un spațiu de dialog, de cunoaștere între ONG-uri și autorități publice locale pentru identificarea de posibile noi parteneriate, dar și de celebrare a colaborării și inovației, deschizând uși către un viitor mai durabil, social și solidar pentru comunitatea noastră„, a declarat la finalul evenimentului Lorita Constantinescu, Director Adjunct Ateliere Fără Frontiere.

Câștigătorii GALEI PARTENERIATELOR:

A – Parteneriate APL-ONG pentru dezvoltare locală durabilă în București.

 • Locul 1:Reciclăm în București”, realizat de Asociația Viitor Plus în parteneriat cu Primăria Municipiului București.
 • Locul 2:rCharge cu energie verde” , realizat de Asociația Solar Decatlon București – EFdeN în parteneriat cu Primăria Municipiului București.
 • Locul 3:Educație civică activă pentru conservarea resurselor naturale și colectarea separată a deșeurilor în Sectorul 6″, realizat de Asociatia Preocupați De Viitor în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

B – Parteneriate APL-ONG pentru incluziune socială în București.

 • Locul 1:Centrul Comunitar Generații”, realizat de Fundația Regală Margareta a României în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sector 6.
 • Locul 2: Help Home, realizat de Asociația HELP Autism și Direcția Generală de Asistență Socială în parteneriat cu Protecția Copilului Sector 3.
 • Locul 3:SanThe Fitoceainărie”, realizat de Asociația Down Plus București în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

C- Parteneriate APL-ONG din alte domenii relevante pentru dezvoltarea Municipiului București.

 • Locul 1:Cetățenie activă într-o lume digitală”, realizat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Primăria Sector 4.
 • Locul 2:EoM – Comunități solidare și incluziune pentru migranții din România”, realizat de Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom) în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.
 • Locul 3:Săptămâna verde în școala ta”, realizat de Asociația Pro Reciclare, Nu Depozitare în parteneriat cu Școala Gimnazială Herăstrău.

D – Inițiative care contribuie/au contribuit la dezvoltarea Municipiului București și la rezolvarea unor domenii relevante pentru București și/sau diverse comunități (inițiative cetățenești, ale instituțiilor publice, ale asociațiilor/fundațiilor, voluntari, media etc).

 • Locul 1: ÎntreVecini, în comunitatea Apusului din Sectorul 6.

E – Premiile Presei

 • Mona Nicolici, Europa FM (Misiunea Verde).
 • Zoli Toth, RFI (Ecofrecvenţa).
 • Alina- Elena Vasiliu,  Ziarul Financiar (Pagina Verde).

Felicitări tuturor câștigătorilor!

 

Aflați mai multe detalii despre GALA PARTENERIATELOR: AICI

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .