antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Înscrierile în Competiția Parteneriatelor pentru un București Social și Solidar s-au încheiat. Începe evaluarea proiectelor și parteneriatelor înregistrate de către juriul competiției! Experiența și expertiza fiecăruia dintre  membrii juriului, în domenii precum social, dezvoltare comunitară, economie circulară, mediu și mediul academic, este o garanție pentru evaluarea riguroasă a proiectelor înscrise în competiție:

  • Gabriela Ciulacu Bițan, Consilier superior, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României.
  • Ancuța Vameșu, Președinte Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică (RISE România).
  • Liliana Nichita, Director Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI)
  • Elena Calistru, Președinte și co-fondator Funky Citizens.
  • Mihaela Lambru, Sociolog, Conferențiar doctor la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială.
  • Anca Suciu, Jurnalist Digi 24.

„Parteneriatele administrației locale cu asociații, fundații – numite generic ONG, sunt un instrument extraordinar de puternic in dezvoltarea locală dacă sunt folosite strategic și proiectate astfel încât să aducă împreună punctele forte și resursele specifice fiecărei  dintre părți. Bucureștiul, cel mai mare oraș al țării, are o experiență puțin documentată în materie. Este nevoie de bune practici, de modele de lucru pe care sperăm să le identificăm prin acest proiect și, prin această Gală, să le promovăm! E nevoie de profesionalism în construirea unui parteneriat de succes și de o politică locală de colaborare constantă, bine structurată. Gala aceasta e o ocazie de a onora cultura parteneriatului între cele două sectoare”, afirmă Ancuța Vameșu, Președinte Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție prin Activitate Economică (RISE România).

În perioada 04-09 septembrie, membrii juriului vor analiza, evalua și puncta proiectele înregistrate în competiție, urmând ca premierea câștigătorilor să aibă loc în cadrul Galei Parteneriatelor din 19 septembrie 2023.

Parteneriatele dintre societatea civilă și autoritățile publice locale sunt un element cheie în abordarea problemelor complexe ale capitalei. Prin perspectiva adusă experții din juriul „Competiției Parteneriatelor pentru un București social și solidar” ne asigurăm că fiecare proiect este evaluat cu cea mai mare rigurozitate și că parteneriatele încheiate între societatea civilă și autoritățile publice locale înscrise sunt analizate și ierahrizate obiectiv. Prin acest proces, membrii juriului și organizatorii competiției recunosc eforturile echipelor înscrise și încurajează totodată direcția pe care o parteneriatele ONG-APL o pot imprima pentru un București Social și Solidar”, spune Ioana Lazăr, manager proiect Ateliere Fără Frontiere.

Mai multe detalii în comunicatul de presă disponibil aici.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .