antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat ieri, 8.12.2023, în timpul unei vizite în județul Prahova, că va fi disponibilă o finanțare de 1,2 miliarde de euro prin PNRR pentru sistemul de management al deșeurilor din România, pe lângă programele deja existente susținute cu fonduri europene.

„În ceea ce privește sursa de finanțare legată de PNRR, investim în sistemul de management al deșeurilor din România peste 1,2 miliarde de euro. Vorbim aici de centre de colectare cu aport voluntar (…), dar discutăm şi despre sute de milioane de euro investiți în insule digitale de colectare a deșeurilor”, a declarat Ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Oficialul  a oferit informații și despre insulele digitale care vor permite o urmărire mult mai exactă a traseului deșeurilor reciclabile: „Sunt niște sisteme inteligente, digitalizate, prin care cetățeanul nu doar că va colecta selectiv gunoiul, dar fiecare cetățean va fi identificat în baza unei cartele de acces şi atunci când va depozita cantități mai mari sau mai mici de reciclabil, va putea să existe o trasabilitate a acelor deșeuri şi identificarea până la nivel de persoană fizică a beneficiarului”.

Categories Finanțări

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .