antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Ultimele 2 Ateliere de Lucru din seria celor 16 inițiate în ianuarie 2023, în cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”, de către  Ateliere Fără Frontiere, împreună cu Primăria Sector 3 și Primăria Municipiului București, vor avea loc pe 2 august, la sediul Primăriei Sector 3.

Nevoile de servicii sociale și planuri pe raza sectorului 3 și accesarea contractelor și proiectelor publice” (ora 09.00-11.00) vor fi dezbătute de societatea civilă împreună cu reprezentanții DGASPC Sector 3. Discuția va urmări situația actuală a serviciilor sociale, nevoile persoanelor vulnerabile din sectorul 3, dar și căile de colaborare și implicare în aspecte ce țin de îmbunătățirea sistemului de asistență socială și modalitățile prin care serviciile sociale, publice și private de pe raza sectorului, pot asigura tranziția către o viață independentă a beneficiarului vulnerabil.

Atelierul de Lucru care va încheia tematica de MEDIU abordată alături de  reprezentanții Primăriei Sector 3 va viza „Educația și comunicarea pentru prevenirea și reutilizarea deșeurilor”. În cadrul întâlnirii (ora 11.30-13.30), vor fi dezbătute teme pentru care sunt necesare campanii de educare și conștientizare privind managementul deșeurilor, cu accent pe zona de prevenire și reutilizare, modalități prin care publicul poate fi sensibilizat față de subiectele de prevenire și reutilizare a deșeurilor în funcție de categoriile țintă precum și posibilități de proiecte și finanțări în colaborare ONG-APL.

Participarea la aceste Ateliere de Lucru este gratuită, dar numărul de locuri este limitat. Cei interesați pot completa formularul de înscriere până pe 28 iulie 2023, disponibil AICI.

Implicarea societății civile, alături de reprezentanții Autorităților Publice Locale încurajează o mai bună transparență decizională și îmbunătățește colaborarea și parteneriatul dintre APL și ONG-uri, contribuind astfel activ la identificarea soluțiilor care să favorizeze creșterea calității vieții cetățenilor Capitalei.

 

Atelierele de Lucru fac parte din proiectul „Noul București – O capitală a tuturor” (cod proiect MySMIS131435, cod SIPOCA 1085, în valoare de 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei cofinanțare UE), este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București, fiind finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată – Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .