antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Misiunea noastră socială este cea de reintegrare pe piața muncii a persoanelor vulnerabile, recondiționarea și repararea dă foarte multă manualitate oamenilor. Practic, toate atelierele pe care le avem sunt gândite pentru ceea ce pot ei să facă”, a explicat Lorita Constantinescu, Director de Dezvoltare Ateliere fără Frontiere, în cadrul Green Start-Up Sustainability Forum & Awards (București, 29 iunie 2023) unde a fost abordată pe larg tema economiei circulare, iar experții au vorbit despre cum putem avea o astfel de economie și în România.

Lorita Constantinescu a indicat faptul că, prin cele trei ateliere și modul cum acestea au fost gândite, reciclarea și recondiționarea electronicelor, reutilizarea mesh-urilor publicitare și prin ferma organică, Ateliere fără Frontiere a integrat partea de mediu în misiunea asociației.

Orice eventual profit rezultat în urma activității este reinvestit în asociație pentru formarea de noi ateliere sau pentru a ajuta și mai mulți oameni să se reintegreze pe piața muncii și social.

Vrem să avem o economie în care nimeni nu este lăsat în urmă și în care nu afectăm mediul și cred că ne place să venim cu idei de ateliere noi în zona de inovare socială și de mediu”, a precizat directorul de dezvoltare Ateliere fără Frontiere.

Până în prezent, prin atelierul Educlick, au fost recondiționate în jur de 30.000 de calculatoare, suficient pentru a dota din punct de vedere tehnologic circa 10% din școlile din România.

Aflați mai multe informații despre Economia circulară aduse în discuție de către participanții la panel din materialul realizat de Mihai Cristian Ioniță, „Pașii pe care trebuie să îi facem pentru a avea o economie circulară în România” și publicat de Start-up.ro .

Categories Alte știri

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .