antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Legea care prevede măsuri de ajutor minimis pentru tranziția la economia circulară merge spre promulgare

În cursul zilei de miercuri, 7 iunie, Camera Deputaților a dat undă verde proiectului de lege pentru avizarea Ordonanței Guvernului 27/2022, care reglementează măsuri financiare specifice prin aplicarea schemei de ajutor de minimis pentru tranziția la economia circulară, a fost aprobat de Camera Deputaților, urmând să meargă la promulgare, informează capital.ro. Această inițiativă legislativă își propune să supervizeze măsurile financiare sub formă de subvenții care facilitează tranziția către economia circulară. Legea așteaptă acum promulgarea.

Obiectivul principal al proiectului de lege este de a reutiliza resursele de deșeuri care în prezent contribuie la poluarea întregii națiuni, precum și a teritoriilor învecinate afectate de fluxul de apă. În același timp, aspectul de cercetare și dezvoltare ne va oferi un avantaj competitiv în economia globală, în timp ce procesul de digitalizare va genera noi activități și le va îmbunătăți pe cele existente prin creșterea eficienței și valorii acestora.

Aflați mai multe detalii din articolul publicat de Capital.

Foto credits: https://urbanizehub.ro/ce-inseamna-economia-circulara-pentru-orase/

 

Categories Finanțări

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .