antet-poca-bss

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

bss-logo

Ieri, 19 ianuarie 2023, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi Primăria Municipiului Bucureşti și Primaria Sectorului 3, au organizat primul Atelier de Lucru din seria celor 16, incluse în proiectul „Noul București, O capitală a tuturor”. Dezbaterea „Serviciile sociale dedicate grupurilor vulnerabile. Integrarea pentru viață independentă. Parteneriatul public-privat”, găzduită de Sala Arcub, a facilitat dialogul dintre reprezentanții DGASMB și ai ONG-urilor sociale din capitală.

Punctele de vedere exprimate au explorat soluții ce ar putea funcționa pentru a sprijini tranziția adulților vulnerabili către o viață independentă. Totodată, au fost adresate multiple probleme care și-ar putea găsi răspunsul prin colaborare și coordonare între serviciile sociale, cele de ocupare, furnizorii acestora și organizațiile care oferă programe de inserție socio-profesională, precum întreprinderile sociale de inserție. Una dintre ideile principale rezultate din discuțiile dintre participanți a fost aceea că „parteneriatul public-privat este mai fezabil atunci când se pot găsi standarde și moduri de lucru comune”.

De asemenea, a fost punctat faptul că aceste Ateliere de Lucru sunt oportunități pentru a adresa aplicat probleme și soluții posibile și pentru a structura viitoare parteneriate cu Autoritățile Publice Locale pe tematica abordată.

Atelierul de Lucru face parte din proiectul „Noul București – O capitală a tuturor” (cod proiect MySMIS131435, cod SIPOCA 1085, în valoare de 375.870,46 lei, din care 294.682,45 lei cofinanțare UE), este implementat de către Asociația Ateliere Fără Frontiere în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Municipiului București, fiind finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Componenta 1 CP14/2021 pentru regiunea mai dezvoltată – Consolidarea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a se implica în formularea și promovarea dezvoltării la nivel local.

Acest site este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cod MySMIS 131435, cod SIPOCA 1085

Conținutul acestui site web nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene. Întreaga responsabilitate asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor site-ului web.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați https://mfe.gov.ro/ .